Silmäleikkausmenetelmät

 

Silmäasemalla pääset maksuttomaan hoitoarvioon, jossa voit keskustella asiantuntijan kanssa tarpeistasi näön suhteen, sinulle sopivimmasta silmäleikkaustekniikasta ja mahdollisista mieltäsi askarruttavista kysymyksistä. Maksuton hoitoarvio ei velvoita sinua mihinkään, vaan saat asiantuntijan arvion sinulle sopivimmasta hoitomenetelmistä ja odotettavista tuloksista.

Leikkausmenetelmät

 

  • SMILE on uusin taittovirheen korjausmenetelmä laserleikkaustekniikalla. SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) -teknologialla toimenpide suoritetaan femtosekuntilaserilla ilman sarveiskalvoon muodostettavaa läppää. Silmän pintaa ei laseroida, vaan taittovirheen korjaus tehdään sarveiskalvon pinnan alle kudokseen. SMILE-leikkauksessa toipuminen on todella nopeaa. Smile-leikkaus sopii myös ikänäön ja likinäköisyyden korjaamiseen, jolloin tehdään silmien lievä eriparisuus. Toinen silmä on kaukosilmä ja toisella näkee paremmin lähelle.

 

  • Femtolasik-leikkauksessa sarveiskalvon pintaan tehdään läppä femtosekuntilaser-laitteella. Läppä avataan ja taittovirhe korjataan excimerlaser-laitteella. Lyhyt hoitoaika yhdessä erittäin nopeasti silmän liikkeitä seuraavan mekanismin kanssa varmistavat sen, että hoidon lopputulokset ovat hyviä ja silmäleikkaus sujuu asiakkaan kannalta helposti ja turvallisesti.Silmässä voi olla lieviä ärsytysoireita muutamia tunteja leikkauspäivänä. Tämän jälkeen silmä on oireeton ja näkö kirkastuu yleensä vuorokauden kuluessa. Femtolasik-leikkaus on ylivoimaisesti suosituin laserleikkaustekniikka.

  • Linssileikkauksessa silmän oma linssi vaihdetaan kokonaan uuteen keinolinssiin. Keinolinssi voi olla yksitehoinen, hajataitteisuutta korjaava tai monitehoinen. Linssileikkaus sopii myös ikänäön korjaamiseen. Linssileikkausta voi tarvittaessa tarkentaa laserleikkauksella.

 

  • ASA-leikkaus on moderni versio menetelmästä, joka aiemmin tunnettiin nimellä PRK. Menetelmä soveltuu hyvin pieniin miinuspuolen taittovirheiden korjauksiin. Lisäksi hoito voi tulla kyseeseen, kun muut menetelmät eivät ole turvallisia (esim. ohut sarveiskalvo) tai sinulle on aiemmin tehty Femtolasik- tai SMILE-leikkaus. Lopputulokset ovat yhtä hyviä kuin muillakin laserleikkausmenetelmillä (Femtolasik ja SMILE), mutta ASA-leikkausmenetelmällä on pidempi toipumisaika.

 

  • ICL-leikkauksessa taittovirhe korjataan silmän sisälle leikkauksessa asetettavalla linssillä.