Mikä silmäleikkaus minulle?

Laserleikkaus sopii lähes kaikille yli 18-vuotiaille, jotka tarvitsevat liki-, kauko- tai hajataitteisuutta korjaavia silmälaseja tai piilolinssejä. Laserleikkauksella on mahdollista päästä kokonaan eroon silmälaseista ja piilolinsseistä. Kuitenkin lähilaseille saattaa tulla tarvetta myöhemmällä iällä. Silmäsairaaloidemme kokeneiden silmälääkäreiden ja viimeisimpien Femtolasik- ja Smile-leikkaustekniikoiden avulla taittovirheen voi korjata nopeasti ja turvallisesti.

Silmien laserleikkauksella voidaan korjata seuraavia näköongelmia: likitaitteisuutta -0.5 – -12.0 (eli jos et näe kauas), kaukotaitteisuutta +1.0 – +3.0 (eli jos et näe lähelle) ja hajataitteisuutta -0.5 – -5.0.

Silmän laserleikkaus on mahdollista tehdä myös vain yhteen silmään. Usein se on myös suositeltavaa, jos lasivahvuudet ovat hyvin lievät.

Laserleikkauksella eroon silmälaseista iästä riippumatta

Ikänäköä varten on olemassa oma laserleikkaus, mutta parhaat tulokset saadaan toistaiseksi monovision ratkaisulla, jossa ei-hallitsevaan silmään jätetään jonkin verran likitaitteisuutta eli miinusta. Yleensä tämän takia ei kuitenkaan tarvitse käyttää miinus-laseja, vaan kauas näkee edelleenkin hyvin. Ikänäön korjaamiseen sopii hyvin myös linssileikkaus, jossa silmän oma linssi vaihdetaan keinolinssiin.

Maksuton hoitoarvio

Silmien laserleikkaustarve ja leikkauksesta saatava hyöty arvioidaan maksuttoman hoitoarvion yhteydessä. Hoitoarvion yhteydessä sinulla on mahdollista keskustella leikkaavan silmälääkärin tai optikon kanssa siitä, mitä leikkaus juuri sinun kohdallasi tarkoittaisi ja mikä leikkaus sinulle soveltuisi parhaiten.  Hoitoarvio ei vielä sido sinua mihinkään, vaan voit kysyä sinua askarruttavista asioista.  Hoitoarvion jälkeen on vuorossa perusteellinen esitutkimus.

Esitutkimus

Esitutkimus syventää mahdollisen hoitoarviokäynnin aikana käsiteltyjä asioita. Voimakkuustietojesi ja sarveiskalvojen muotokartan lisäksi tutkitaan silmiesi terveydentila. Mikäli sovellut leikkaukseen, tehdään leikkaussuunnitelma. Leikkaussuunnitelman yhteydessä käydään läpi leikkaukseen liittyvät riskit sekä tarkennetaan, mitä leikkausmenetelmää juuri sinun kohdallasi käytetään.

Esitutkimuskäynti on maksullinen, KELA-korvattava lääkärikäynti, joka ei sisälly laserleikkauksen hintaan. Esitutkimuksen jälkeen voit varata itsellesi sopivan leikkausajan.

Mahdollisia esteitä laserleikkaukselle

  • Jos olet alle 18-vuotiaille.
  • Sinulla on harmaakaihi, katso kaihileikkaus.
  • Sinulla on silmäsairaus.
  • Sinulla on käytössä sydämen tahdistin.
  • Sinulla on diabetes tai reumasairaus.
  • Jos sarveiskalvossasi on jokin sairaus tai arpia.
  • Jos sarveiskalvosi on poikkeuksellisen ohut.
  • Näössäsi on tapahtunut suuria muutoksia viimeisen kahden vuoden aikana.
  • Raskauden päättymisestä tulee olla kulunut 6 kuukautta ja imetyksestä 2 kuukautta.
  • Raskautta ei suositella puoleen vuoteen toimenpiteen jälkeen.