Mikä silmäleikkaus minulle?

Silmien laserleikkaus on nopea ja turvallinen tapa korjata näköön liittyviä ongelmia. Laserleikkauksella voit päästä kokonaan eroon silmälaseista tai piilolinsseistä, arvion tästä saat leikkaavalta silmäkirurgilta. Lähilaseille saattaa kuitenkin tulla tarvetta myöhemmällä iällä.

Silmäsairaaloidemme kokeneiden silmälääkäreiden ja viimeisimpien Femtolasik– ja Smile-leikkaustekniikoiden avulla taittovirheen voi korjata nopeasti ja turvallisesti.

Silmien laserleikkauksella voidaan pääsääntöisesti korjata likitaitteisuutta -0.5 – -12.0 (jos et näe kauas), kaukotaitteisuutta +1.0 – +3.0 (jos et näe lähelle) ja hajataitteisuutta (jos näet epätarkasti etäisyydestä ja olosuhteista riippumatta) -0.5 – -5.0. Mikäli sinulla on suuremmat voimakkuudet, suosittelemme tulemaan maksuttomaan hoitoarvioon, jossa saat tarkemman arvion tilanteestasi.

Laserleikkaus on mahdollista tehdä myös vain yhteen silmään. Silmien laserleikkaustarve ja leikkauksesta saatava hyöty arvioidaan osittain maksuttoman hoitoarvion ja lopullisesti lääkärin suorittaman esitutkimuksen yhteydessä.

Laserleikkauksella eroon silmälaseista iästä riippumatta

Ikänäköä varten on olemassa oma laserleikkaus, mutta parhaat tulokset saadaan toistaiseksi monovision-ratkaisulla, jossa ei-hallitsevaan silmään jätetään jonkin verran likitaitteisuutta eli miinusta. Yleensä tämän takia ei kuitenkaan tarvitse käyttää miinus-laseja, vaan kauas näkee edelleenkin hyvin. Monovision-leikkaus voidaan tehdä myös uudella Smile-menetelmällä.

Maksuton hoitoarvio

Silmien laserleikkauksen hoitoarvion suorittaa leikkaava silmälääkäri tai tehtävään koulutettu sairaanhoitaja/optikko. Hoitoarvio aloitetaan käymällä läpi näkemiseen liittyvät haasteesi sekä odotuksesi leikkaukselta. Maksuttomassa hoitoarviossa varmistetaan, että leikkaus on sinulle turvallinen. Voimakkuustietojesi ja silmiesi sarveiskalvojen tutkimuksen perusteella arvioidaan, miten hyvin leikkauksella voitaisiin saavuttaa haluamasi lopputulos.

Saat myös henkilökohtaisia vastauksia leikkaukseen liittyvissä kysymyksissä sekä tietoa siitä, mikä leikkaustekniikka soveltuu sinulle parhaiten.

Esitutkimus

Esitutkimus syventää mahdollisen hoitoarviokäynnin aikana käsiteltyjä asioita. Piilolaseja ei saa käyttää 5 – 7 päivään ennen esitutkimusta. Voimakkuustietojesi ja sarveiskalvojen muotokartan lisäksi tutkitaan silmiesi terveydentila. Mikäli sovellut leikkaukseen, tehdään leikkaussuunnitelma. Leikkaussuunnitelman yhteydessä käydään läpi leikkaukseen liittyvät riskit sekä tarkennetaan, mitä leikkausmenetelmää juuri sinun kohdallasi käytetään.

Esitutkimuskäynti on maksullinen, KELA-korvattava lääkärikäynti, joka ei sisälly laserleikkauksen hintaan. Esitutkimuksen jälkeen voit varata itsellesi sopivan leikkausajan, jollei leikkausta ole päätetty tehdä samalla käynnillä esitutkimuksen kanssa.

Mahdollisia esteitä laserleikkaukselle

  • Jos olet alle 18-vuotiaille.
  • Sinulla on harmaakaihi, katso kaihileikkaus.
  • Sinulla on silmäsairaus.
  • Sinulla on käytössä sydämen tahdistin.
  • Sinulla on diabetes tai reumasairaus.
  • Jos sarveiskalvossasi on jokin sairaus tai arpia.
  • Jos sarveiskalvosi on poikkeuksellisen ohut.
  • Näössäsi on tapahtunut suuria muutoksia viimeisen kahden vuoden aikana.
  • Raskauden päättymisestä tulee olla kulunut 6 kuukautta ja imetyksestä 2 kuukautta.
  • Raskautta ei suositella puoleen vuoteen toimenpiteen jälkeen.